VII. Pecsenyesütő és forralt bor nap

2025. március 1-jén VII. Pecsenyesütő és forralt bor nap a Heller Ödön Művelődési Ház udvarán.
A pecsenyesütő és forralt bor verseny egy közösségi gasztronómiai esemény, ahol a résztvevők különféle húsételeket és italokat készítenek és versenyeznek az íz, állag, fűszerezés és tálalás alapján.
Verseny menete és szabályai:
1. Nevezés: Egyénileg vagy csapatokban.
Nevezni a művelődési házban lehet a nevezési díj befizetésével: 3.000 Ft/csapat.
Amit adunk: 2 kg hús (tarja), 2 l bor (fehér vagy vörös), asztal, pad. A többi alapanyagot és eszközöket a versenyző csapatok hozzák.
2. Időkeret: A versenyzőknek adott idő alatt kell elkészíteniük a pecsenyéjüket és forralt borukat.
3. Zsűrizés: A zsűri pontozza az ételt (1 adag) és italt (1 pohár) az alábbi szempontok alapján: • Ízvilág és fűszerezés • Hús puhasága és szaftossága • Tálalás és esztétikai megjelenés • Kreativitás és egyediség.
Kiegészítő programok: A versenyt programok kísérik: zene, kézműveskedés, Péter & Pan gitárduó, játékos vetélkedők.
Nevezési határidő: 2025. február 24. (hétfő)
Szeretettel várjuk Önöket!