Hagyományok napja Tápén

Szeptember 12-én vasárnap egész napos, családi népzenés-néptáncos-gyékényes program indul útjára Tápén, Hagyományok napja néven.
A program minden hónap 2. vasárnapján várja majd az érdeklődőket a Heller Ödön Művelődési Házban délelőtt 10 órától 16 óráig a Gyékényből szőtt Egyesület, 10 órától 20 óráig a Gyöprugi Egyesület programjaival, hagyományainkra és a jóhangulatú együttlétre fókuszálva.
A részvétel ingyenes, célunk, hogy havi rendszerességgel értékmentő, közösségépítő, közvetlen és kötetlen programot ajánljunk a tápéi családoknak.
Kiváló zenészek segítenek megismertetni az érdeklődőkkel a népi hangszereket, most vasárnap Krisztián Kisgyőri, Mészáros János és Zoltán Patyi várják a tanulni vágyókat citerával, brácsával, hegedűvel, gardonnal, és bár ha egy ilyen alkalommal nem is lehet megtanulni muzsikálni, a hangszerek varázslatába kerülő gyerekeket (és felnőtteket is) szeretettel várják oktatóink különóráikra. Oktatásainkkal párhuzamosan lehetőség van gyékényezésre is, illetve szeretettel ajánljuk Molnár Péter néprajzi előadását Tápé történetéről 12 órától.
Délután közös ének- és tánctanulás is kíséri a programot, majd koncerttel és táncházzal zárjuk az estét.
10.00-16.00-ig a Művházba látogatók megismerhetik a Tápéi Helytörténeti Gyűjtemény rejtett kincseit, valamint ezidő alatt a Kézből Kézbe Kispiac árusai is velünk lesznek! Programunkhoz a Somogyi-könyvtár Tápai fiókkönyvtára is örömmel csatlakozott, 14-17 óráig Tápéról szóló könyvekkel várják az érdeklődőket.
A HAGYOMÁNYOK NAPJA tehát két egységből áll, a két egyesület programjai külön-külön megismerhetőek a csatolt plakátokon, az eseménynél pedig várjuk az érdeklődőket és az „Ott leszek” visszajelzéseket, szeretettel várunk minenkit!
Kérdés esetén az Egyesületek szívesen segítenek.