Gyöprugi felnőtt- és gyermek csoport

Kicsiktől a nagyokig az amatőr táncos világban
BEMUTATKOZÁS:

 

A Gyöprugi Egyesület Tápén működik, 2013-ban hozták létre Patyi Zoltán szakmai vezetése alatt azok a tápéi anyukák, akik tenni szerettek volna néptáncos gyermekeikért.

Patyi Zoltán nevét sokan ismerik a településen, már a kilencvenes években is néptáncra tanította a tápéi gyermekeket, napjainkban is ő foglalkoztatja Tápé iskolás korú gyermekeit heti több alkalommal. Az élőzenés, hegedűszóval kísért, ritmusgyakorlatokkal és híres zenészeinkről, táncosainkról szóló történetekkel színezett néptánc próbákon mindenki jól érzi magát. . Az évek során a néptánc és népzene szeretete a foglalkozásokra járó gyermekek családjait is átszőtte, így létrejött a gyermekek anyukáiból álló néptánc csoport az egyesület keretein belül- ők sem szerettek volna kimaradni a jóból. Idővel a legügyesebb és legnagyobb gyermekekből ifjúsági kamaracsoport nőtte ki magát. Évzáróinkon, fellépéseinken legtöbbször egymás után, de akár együtt is szereplenek a tápéi gyermekek és anyukák.

Már bevált és csak gyarapodó kulturális programjainkra (táncházak, kézműves foglalkozások) és hagyományos nyári tánctáborunkba is szeretettel várjuk azokat, akik szeretnének egy tápéi néptáncos közösség részei lenni, akár csak gyermekként, akár szülőként, akár családostul.

A táncpróbák időpontjai korosztályonként eltérőek, aktuális információval a Gyöprugi Egyesület Facebook-oldala szolgál.
https://www.facebook.com/gyoprugi

 

 Koreográfus: Patyi Zoltán

 Művészeti vezetőjük: Patyi Zoltán

Időpont: kedd 19:00-20:00

H-6753 Szeged, Budai Nagy Antal u. 20-22.

SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN KEDVES ÉRDEKLŐDŐT!
Patyi Zoltán
vezető
+3630/466-8419
Gyöprugi felnőtt- és gyermek csoport